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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  21/02/2021
Data da última atualização:  18/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CAVALCANTE, R. M.; PEREIRA, S. L. A.; NASCIMENTO, M. S. do.
Afiliação:  SANDRO LORIS AQUINO PEREIRA, CPAF-RR.
Título:  Influência da cor verde do matapi PET na captura de camarões do gênero Macrobrachium Bate, 1888 em viveiros de piscicultura no município do Cantá, Roraima, Brasil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Boletim do Museu Integrado de Roraima, v. 11, n. 1, p. 1-7, 2017.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Influência da cor verde do matapi PET na captura de camarões do gênero Macrobrachium Bate, 1888 em viveiros de pisci-cultura no município do Cantá, Roraima, Brasil. Armadilhas tipo matapis confeccionadas a partir de garrafas PET foram utiliza-das na captura de camarões do gênero Macrobrachium em viveiros de piscicultura para avaliar a influência e eficiência da cor verde e transparente dos matapis na captura dos camarões. Foram capturados 1.308 camarões, das espécies Macrobrachium amazonicum e M. jelski, com comprimento médio de 35 ± 4 mm. As armadilhas matapi PET de cor verde foram mais eficientes na captura de camarões, do que as armadilhas matapi PET transparentes com a mesma Captura por Unidade de Esforço (CPUE).
Palavras-Chave:  Camarão regional.
Thesagro:  Crustáceo; Piscicultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221355/1/InfluenciaCorVerdeMatapi-Art1DissertCavalcante-2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR16133 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  05/04/2016
Data da última atualização:  07/04/2016
Autoria:  ELÍAS, F. G.
Afiliação:  FERNANDA GABRIELA ELÍAS, Universidade Nacional del Sur.
Título:  Histochemical study of the oviducal gland and analuysis of the sperm storage tubules of Mustelus schmitti Springer, 1939 (Chondrichthyes, Triakidae).
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 8, p. 741-748, ago. 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The paired oviducal glands of immature and mature females of Mustelus schmitti were examined macro and microscopically. Findings indicate that these glands possessed the same zonation as in most chondrichthyans from anterior to posterior: club, papillary, baffle and terminal zones. The whole gland is composed by simple tubular glands that connect with transverse grooves all along the organ. The club zone presents a typical indian club shape with a simple columnar and ciliated epithelium including secretory cells PAS (+) and AB (+). The papillary zone is characterized by lamella forming small and long cones in numbers of three. The epithelium of this zone contains ciliated cells with apical nuclei and secretory cells with basal nuclei that stain AB (+)The baffle zone consists of apically flattened lamellae alternating with spinnerets which are small projections disposed by both sides of the plateau. This whole structure is present in number of 8 or 9 units. A simple columnar ciliated epithelium covers the plateau and spinnerets and no AB or PAS staining is observed. The epithelium of the terminal zone is PAS (-) and AB (+), and elongated tubules, that run adjacent to the baffle zone are the site where groups of spermatozoa are clearly observed in the lumen. The epithelium of the sperm storage tubules do not stain with any of the dyes tested. Sperm was also observed in the baffle zone, presumably in its way to the fecundation in the oviduct because it displays no aggregation p... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Glândula oviducal; Mustelus schmitti; Oviductal gland; Sperm storage.
Thesagro:  Histoquímica.
Thesaurus NAL:  Chondrichthyes; Histochemistry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141974/1/Histochemical-styudy.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE59281 - 1UPEAP - PP636.08905P474
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